علی رضا زاکانی:
نماینده مردم تهران در مجلس هفتم و هشتم
یک دوره مسئول بسیج دانشجویی
دبیرکل جمعیت رهپویان انقلاب اسلامی
علیرضا زاکانی دبیرکل جمعیت رهپویان انقلاب اسلامی که زمزمه هایی مبنی بر ورودش به عرصه انتخابات به عنوان کاندیدا مطرح شده است اخیراً در سفرهای خود به استان های مختلف به تببین عملکرد دولت آینده و همچنین نقد وضع موجود جامعه پرداخته است. وی چندی پیش طی یادداشتی تحت عنوان «گفتمان پیشرفت اسلامی نگاهی نو به آینده انقلاب اسلامی» در هفتهنامه پنجره منتشر و بر ضرورت ارائه مدلی نوین و در تراز انقلاب اسلامی در جهت پیشرفت تإکید کرده بود.
جمعیت ایثارگران نیز هفته قبل طی بیانیه ای از کاندیداتوری زاکانی حمایت کرد و نوشت: غلامعلی حداد عادل، علیرضا زاکانی و سعید جلیلی، در اولویت و ترجیحات جمعیت ایثارگران انقلاب اسلامی قرار دارند.
گفته می شود علی رضا زاکانی گزینه انتخاباتی جمعیت رهپویان انقلاب اسلامی است.
باقری لنکرانی:
وزیر بهداشت کابینه اول محمود احمدی نژاد
سخنگوی جبهه پایداری
جبهه پایداری مدتی است از طریق رسانه های خود از جلیلی و لنکرانی به عنوان گزینه های خود دعوت به کاندیداتوری می کند، اما گفته میشود سعید جلیلی به این درخواست پاسخ مثبتی نداده است و حاضر نیست به عرصه رقابت های ریاست جمهوری بپیوندد در این صورت نامزد احتمالی جبهه پایداری لنکرانی خواهد بود.
جلالی رئیس دفتر آیت الله مصباح نیز چندی قبل، از لنکرانی به عنوان گزینه نهایی جبهه پایداری نام برده بود و او را به عنوان کاندیدای (اصلح) معرفی کرده بود.
سعید جلیلی:
دبیر شورای عالی امنیت ملی از مهر 86
18 سال سابقه در وزارت خارجه
سعید جلیلی یکی از کاندیداهای جوان با سیمای انقلابی است که اینروزها نامش برای کاندیداتوری ریاستجمهوری بر سر زبانها افتاده است. گفته میشود سعید جلیلی به درخواست های جبهه پایداری پاسخ مثبتی نداده است و حاضر نیست به عرصه رقابت های ریاست جمهوری بپیوندد در صورت عدم نامزدیسعید جلیلی، لنکرانی گزینه نهایی این جبهه سیاسی خواهد بود.
مهرعلیزاده:
معاون رییس جمهور در دولت خاتمی
رییس سازمان تربیت بدنی در دولت محمد خاتمی
محسن مهرعلیزاده که یکی از کاندیداهای انتخابات ریاست جمهوری نهم (1384) بود، در خصوص کاندیداتوری خود از طرف جبهه اصلاح طلبان گفته است: چون بنده تجربه حضور در انتخابات سال 84 را دارم، در چند استان رای اول را کسب کردم، برنامه ای تحت عنوان "دولت رفاه" به مردم ارائه خواهم داد.
وی همچنین در ادامه اظهارات خود مطرح کرده بود: اگر روی بنده به عنوان کاندیدای مورد اجماع اصلاح طلبان توافق شود، با جدیت به این حوزه ورود خواهم داشت و البته برنامه مشخصی را هم به مردم معرفی خواهم کرد.
منوچهر متکی:
وزیر امور خارجه ایران سالهای 84 تا 89
نماینده دوره اول و هفتم مجلس
سفیر ایران در ترکیه و ژاپن
منوچهر متکی وزیر امور خارجه سابق کشورمان که پس از انتخابات سال 84 از ستاد انتخاباتی علی لاریجانی وارد تیم احمدینژاد شد و تا اواسط دولت دهم نیز بدون کمترین انتقاد و گلایهای در کنار احمدینژاد به مدیریت وزارت خارجه مشغول بود مدتی پیش با انتشار نامهای سرگشاده خطاب به مردم اعلام کاندیداتوری کرد تا به قول خودش مردم ایران به دولتی که لیاقتش را دارند برسند!
وی که یکی از گزینه های انتخاباتی جبهه پیروان است، در همایش اخیر این جبهه اعلام کرد: در جلساتی که در جبهه پیروان برگزار کردهایم، توافق شد که تا اردیبهشتماه هر کس در جایگاه مناسبی قرار داشت وارد عرصه شود.
محمدرضا باهنر:
نماینده مجلس در دورههای دوم، سوم، چهارم، پنجم، هفتم و هشتم و نهم
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام
محمدرضا باهنر دبیر کل جامعه اسلامی مهندسین که در هفته گذشته در میان جمعی از اصولگرایان استان خراسان رضوی رسما اعلام کاندیداتوری کرد، در همایش سراسری جبهه پیروان که در همین هفته برگزار شد اظهار داشت:بنده به طور رسمی اعلام کاندیداتوری کردهام و در حال انجام برنامه ریزیهای حضور در انتخابات ریاست جمهوری هستم.
باهنر در مورد اعلام کاندیداتوری خود گفت: تاکنون 7 بار از ملت شریف ایران رای اعتماد کسب کرده ام که برای هشتمین بار جهت حضور برای انتخابات ریاست جمهوری کاندیدا شدم کاندیداتوری خود را در کنار صحن ملکوتی امام هشتم اعلام می کنم.
یحیی آل اسحاق:
وزیر بازرگانی در دولت دوم سازندگی
رئیس اتاق بازرگانی و صنایع و معادن تهران
یحیی آل اسحاق وزیر بازرگانی دولت های پیشین به عنوان گزینه حزب موتلفه به جبهه پیروان معرفی شده است و در کنار محمدرضا باهنر، متکی، پورمحمدی به عنوان گزینه های انتخاباتی جبهه پیروان در فضای انتخاباتی کشور مطرح است.
آل اسحاق در همایش اخیر جبهه پیروان اعلام کرد: اولین قدم برای هر نامزد را داشتن برنامه مشخص است و عمدهترین تهدید ما در خارج در حوزه اقتصادی و دشمنان ما جمهوری اسلامی را تهدید اول خود به حساب میآورند.
مصطفی پورمحمدی:
معاون برونمرزی وزیر اطلاعات
دادستان انقلاب اسلامی
وزیر کشور در دولت نهم 84 تا 87
رئیس سازمان بازرسی کل کشور
حجتالاسلام والمسلمین مصطفی پورمحمدی دبیر سیاسی جامعه روحانیت مبارز که مدت هاست فعالیت های انتخاباتی خود را آغاز کرده است، چندی پیش گفته بود: اگر بخواهم وارد انتخابات شوم به عنوان کاندیدای جدی وارد صحنه خواهم شد تا ریاست اجرایی کشور را با اهدافی که باید تعقیب کنم، به عهده بگیرم. اگر به این جمعبندی یا تصمیم نهایی برسم که به وقتش کاندیداتوری خود را اعلام خواهم کرد و با تصمیم روشن و قاطع در صحنه حضور مییابم. وی همچنین در گفت و گو با نشریه مثلث اینطور گفت که به «توسعه مدنی» می اندیشد و در این باره صحبت هایی را مطرح کرد.
پورمحمدی در آخرین اظهارنظر انتخاباتی خود در پاسخ به این سوال که شعار انتخاباتی شما چه خواهد بود؟، عنوان کرده است: شعار انتخاباتیام گرایشهای تحولی خواهد داشت.
محسن رضایی:
فرمانده سپاه پاسداران 60 تا 76
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام
محسن رضایی که در یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری هم عزم جزم کرده تا به رقابت با سایر کاندیداها بپردازد چندی پیش در جمع مردم دیواندره در مسجد جامع این شهر اظهار داشت: چندینبار از بنده خواستهاند تا اینکه کاندیداتوری خود را در تهران و با حضور رسانهها اعلام کنم اما من با توجه به رویکردی که دارم اکنون در این شهر اعلام میکنم که در انتخابات ریاست جمهوری حضور خواهم داشت.
رضایی همچنین در چند ماه اخیر به طور مکرر گفته است که بهنفع هیچ کس هم کنار نخواهد رفت و تا آخر در صحنه باقی می ماند.
رضایی همچنین با بیان اینکه یارانه ها تا 110 هزار تومان قابل افزایش است، گفته است: این طرح به شکل بهتری می توانست صورت پذیرد ولی الان که در مسیر نقدینگی افتاده، توقف آن به صلاح نیست اما می شود نحوه ی استفاده را مدیریت کرد و این مبلغ تا 110 هزا تومان قابل افزایش است.
محمدحسن ابوترابیفرد:
نماینده مجلس در دوره ششم، هفتم و هشتم و نهم مجلس
محمدحسن ابوترابیفرد در خصوص مطرح شدن کاندیداتوریاش در انتخابات ریاست جمهوری گفته است: تقاضاهایی از دیرباز مبنی بر کاندیداتوری ام بوده است، اما نگاه بنده این است که این امر در صورتی میتواند درست باشد که انسان به یک تکلیف قطعی برسد و اگر چنین شرایطی اتفاق بیفتد، شاید در این عرصه در کنار دیگر برادران بزرگوار که از ظرفیتهای خوبی برخوردارند برای حضور در این عرصه انجام وظیفهای داشته باشم.
علی فلاحیان:
وزیر اطلاعات جمهوری اسلامی ایران و در دولت سازندگی
نماینده مجلس خبرگان رهبری
فلاحیان پس از محمدی ریشهری دومین وزیر اطلاعات جمهوری اسلامی بوده است. از چندی پیش نام وی همواره بهعنوان یکی از نامزدهای احتمالی ریاستجمهوری شنیده میشد، فلاحیان عنوان کرده بود که درخواستها برای کاندیداتوری وی به حد نصاب رسیده است و به همین دلیل وی کاندیدای ریاستجمهوری خواهد شد! اما دقیقا مشخص نیست که این درخواستها از سوی چه کسانی و تا چه میزان بوده است.
محمد علی نجفی:
60 تا 64 وزیر فرهنگ و آموزش عالی
وزیر آموزش و پرورش دولت سازندگی
رییس سازمان برنامه بودجه دولت اول خاتمی
عضو شورای شهر تهران
محمد علی نجفی عضو فعلی شورای شهر و رییس سازمان برنامه و بودجه دولت نخست خاتمی یکی از گزینه های جدی اصلاح طلبان برای کاندیداتوری در یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری است که در محافل رسانه ای زیاد از او سخن به میان می آید.
نجفی با توجه به اینکه از کاندیداتوری خود در انتخابات زیاد سخن به میان نیاورده است ولی تعداد زیادی از اصلاح طلبان و همچنین اعضای طیف کارگزاران از نامزدی او در انتخابات سخن گفته اند.
محمد شریعتمداری:
وزیر بازرگانی دولت خاتمی
محمد شریعتمداری را همه به عنوان یک چهره اقتصادی می شناسد؛ چهرهای که در انتخابات ریاست جمهوری سال 76 در جمعیت دفاع از ارزش ها به دنبال ریاست جمهوری ری شهری بود. شریعتمداری از دیگر چهره های مطرح شده در جبهه اصلاح طلبان برای کاندیاتوری است، او در خصوص کنار کشیدن خود از کاندیاتوری در انتخابات گفته است: اگر هاشمی رفسنجانی، خاتمی، ناطق و حسن خمینی کاندیدا شوند او کنار خواهد کشید.
حسن روحانی:
نماینده پیشین مجلس
نماینده مجلس خبرگان
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام
دبیر پیشین شورای عالی امنیت ملی
حسن روحانی رئیس مرکز استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام نیز از جمله چهرههایی است که احتمال نامزدیاش در انتخابات ریاستجمهوری همواره مطرح است. هرچند پر رنگ شدن فعالیتها و حضورش در عرصه سیاست نشان میدهد که نسبت به کاندیداتوری در انتخابات آتی خیلی بیمیل نیست اما به نظر میرسد هنوز تصمیم قطعیاش را نگرفته است. این در حالی است که اصلاحطلبان هم استقبال چندانی از اعلام خبر کاندیداتوری روحانی نکردهاند.
حسین کمالی:
وزیر کار از سال 68 تا 80
علیرضا محجوب دبیرکل خانه کارگر، حسین کمالی را به عنوان کاندیدای مورد نظر این تشکل در انتخابات ریاست جمهوری یازدهم مطرح و تاکید کرد که باید زمینه برای حضور جریانهای غیراصولگرا در انتخابات پیشرو فراهم شود.
اسحاق جهانگیری:
نماینده دوره دوم و سوم مجلس
استاندار اصفهان
وزیر صنایع و معادن دولت خاتمی
اسحاق جهانگیری وزیر صنایع دولت و معادن دولت اصلاحات نیز از دیگر گزینه های اصلاح طلبان برای انتخابات ریاست جمهوری است که چندی پیش کرباسچی دبیرکل حزب کارگزاران نیز در حمایت از کاندیداتوری او سخن به میان آورده بود. او جزء طیف میانه رو اصلاح طلبان محسوب می شود.
مصطفی کواکبیان:
دبیرکل حزب مردمسالاری
نماینده? پیشتر مردم سمنان
مصطفی کواکبیان دبیرکل حزب مردم سالاری که چندی پیش با برگزاری همایشی در هتل المپیک تهران از طرح مناسک برای ورود اصلاح طلبان به عرصه رقابت های انتخاباتی 92 نام برده بود، با عدم استقبال اصلاح طلبان رو به رو شد. کواکبیان که در نظر داشت تا اصلاحطلبان در قالب طرح مناسک به اجماع برسند در همایش اخیر حزب مردم سالاری خود را به عنوان کاندیدای حزب مردمسالاری معرفی کرد.
محمدرضا عارف:
رییس دانشگاه تهران 73 تا 76
وزیر پست و تلگراف 76 تا 79
رییس سازمان مدیریت برنامه ریزی 79 تا 80
معاون اول دولت خاتمی
محمد رضا عارف از جمله کاندیدای های مطرح شده در جبهه اصلاح طلبا است که چندی قبل عنوان کرد: اگر حضور من تنها ده درصد در حضور پرشکوه مردم تأثیرگذار باشد، در انتخابات شرکت خواهم کرد. اما با جدی شدن نامزدی محمدرضا عارف معاون اول دولت اصلاحات طیفی از روزنامه های زنجیره ای داخلی و سایت های اینترنتی فتنه سبز در خارج ضمن حمله به عارف، او را «اصلاح طلب بدلی» و «کسی که از سوی نهادهای امنیتی برای نامزدی تحریک شده» معرفی کردند. در ادامه همین موضع گیری ها بود که سیدحسن رسولی عضو بنیاد باران اعلام کرد عارف در صورت نامزدی خاتمی یا هاشمی در صف کاندیداها نخواهد بود.
غلامحسین الهام:
معاون رییس جمهوری
حقوقدان شورای نگهبان
سخنگوی دولت
وزیر سابق دادگستری
غلامحسین الهام کسی است که در مرداد 1389 توسط محمود احمدی نژاد به عنوان مشاور حقوقی رئیس جمهور منصوب شد و در 10 آبانماه سال 91 مجددا به عنوان سخنگوی دولت انتخاب گردید. برخی رسانه ها از غلامحسین الهام به عنوان یکی از گزینه های احتمالی محمود احمدی نژاد برای کاندیداتوری در انتخابات آینده ریاست جمهوری نام می برند و همچنین برخی وبلاگ های حامی دولت در فضای مجازی در حمایت از کاندیداتوری وی در انتخابات 92 سخن می گویند.
غلامحسین الهام همچنین در آخرین اظهارنظر انتخاباتی خود در پاسخ به این سؤال که برخی می گویند شما در انتخابات ریاستجمهوری، کاندیدا خواهید شد، به یک جمله بسنده کرد و گفت: نه، این خبر را تایید نمیکنم.
محمد سعیدیکیا:
وزیر راه و ترابری 64 تا 72
وزیر جهاد سازندگی 76 تا 79
وزیر مسکن از 84 تا 88
سعیدی کیا وزیر مسکن احمدینژاد در دولت نهم از اولین کسانی بود که برای کاندیداتوری در انتخابات ریاست جمهوری یازدهم اعلام حضور کرد، وی در ماه گذشته در شیراز با بیان اینکه گروهگرایی در انتخاب افراد کابینه احتمالی بنده جایی ندارد، تاکید کرد: کابینه انقلاب اسلامی باید یک انسجام ملی در کشور به وجود بیاورد تا مانند روزهای نخستین انقلاب کارها را به پیش ببریم.
حسن سبحانی: دکترای اقتصاد و استاد دانشگاه
نماینده دوره 5، 6 و هفتم مجلس
وی اواخر دی 91 تصمیمش برای کاندیداتوری انتخابات ریاست جمهوری یازدهم را رسما اعلام داشت. وی بعدها عنوان دولت خود را قانون و گفتمان خود را اصول و مبانی قانون اساسی معرفی کرد. حسن سبحانی اعلام داشته که خرج تبلیغات انتخاباتی را صرفا خودش خواهد داد و توان وی در این راه بیش از 35 میلیون نیست و همین مبلغ هم کافیست.
*** *** *** کلمات کلیدی :
زئیس جمهور،
مشائی،
زاکانی،
لنکرانی،
مصباح،
92،
خرداد،
انحراف،
فتنه،
قالی باف،
هاشمی،
رفسنجانی،
احمدی نژاد،
اصلاح طلبان،
کواکبیان